Pauline Oostenrijk

Pauline Oostenrijk ontving in 1999 de Nederlandse Muziek Prijs, de hoogste staatsonderscheiding op het gebied van de klassieke muziek. Haar eerste hobo- en pianolessen kreeg ze aan Muziekschool Westerkwartier in Zuidhorn, bij resp. Huib Nieuwenhuizen en Cees Leurs. Ze studeerde hobo en piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Haar docenten waren Koen van Slogteren, Jan Spronk, Thomas Indermühle, Han de Vries (hobo) en Willem Brons (piano).

Ze was Nederlands ‘Young Musician of the Year’ in 1986 en won daarna diverse andere prijzen, waaronder de eerste prijs in het Fernand Gillet hobo concours in Baltimore, wat haar een recital opleverde in Carnegie Hall, New York en de weg opende naar een internationale carrière. Van 1993 tot 2018 was ze solohoboïst van het Residentie Orkest in Den Haag. Ze trad veelvuldig op als solist en in verschillende kamermuziek formaties en maakte een groot aantal cd-opnamen. Daarnaast voltooide ze de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht.

Tegenwoordig doceert Pauline aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en wijdt zich aan het lesgeven aan jong hobo talent op verschillende locaties in Nederland, waaronder het Conservatorium van Amsterdam. Ze treedt op met o.a. gitarist Enno Voorhorst, het The Hague String Trio en als lid van het Orlando Quintet. Voor juni 2022 en 2023 is ze als Guest Artist uitgenodigd door het PRISMA festival in British Columbia, Canada.

Op vrijdag 28 april 2023 verzorgt ze met pianist Hans Eijsackers een familieconcert in de Abdij van Aduard.

Naast al deze activiteiten schrijft en componeert ze ook graag.

Meer informatie: www.paulineoostenrijk.nl